• Головна
  • Міцні спиртні напої: як поєднувати з їжею
Новини компаній
16:30, 24 травня

Міцні спиртні напої: як поєднувати з їжею

Новини компаній

Міцні спиртні напої зазвичай поєднуються з непомітними стравами. Але ж хочеться різноманітності! Подивимося, як можна поєднувати алкоголь із деякими особливими стравами.

Горілка

Царівна дистилятів та дочка скромної картоплі зустрічається як у сценах крайньої розкоші, так і нижчої бідності. Небезпечна, тому вимагає особливої ​​майстерності, щоб не перестаратися. Її слід подавати з льодом у невеликому келиху з стінками, що розширюються. Відмінно поєднується з традиційною закускою: канапе з ікрою, нарізане цибулька і зварене круто яйце з невеликим грінком на вершковому маслі і соковитим копченим оселедцем. Однак якщо потрібно справити враження, найкраще підійде тарілка сирих устриць.

Міцні спиртні напої: як поєднувати з їжею, фото-1

Бренді

Найстаріший дистилят у світі зазвичай виходить у результаті перегонки винограду. Напій дарує чарівну вінтажну ауру, яку можна доповнити шотландським тартаном та цікавою книгою. Серед бренді найбільш відомі французький коньяк та арманьяк. Подається в пузатій склянці, відомому як повітряна куля, ненавидить лід та підігрів. Хоча виглядає непогано на тлі гарної сухої випічки з великою кількістю мигдалю та ванілі. Також стане відмінним доповненням до добре приправленої шинки та скибочки хамона пата-негра.

Текіла

Текіла для Мексики, як вино для французів та кока-кола для американців. Продукт буває абсолютно різної якості, але завжди дистильований з агави, щоправда, у місцях, не вказаних у жодній специфікації.

Текіла малює в уяві довгі вечори з сіллю та лаймом, але добре використовується і сама по собі. Подається в кабаліто (маленька склянка для текіли) або просто в низькій склянці. Ті, хто п'є текілу вдома, швидше за все, будуть поєднувати її з соковитими хрусткими курячими крилами. Як варіант, підійдуть екзотичні фрукти, такі як манго або цитрусові. Вершиною смаку можуть стати креветки, мариновані в лаймі, покриті маринадом та приправлені коріандром та сіллю.

Джин

Основний інгредієнт для дистиляції джину завжди той самий, незважаючи на широту можливостей – ялівець. Різні класифікації, процеси, аромати для продукту, який народився як ліки і проходить нескінченними вулицями найкращих салонів та найгірших барів світу.

Прозорий, гармонійний, дуже ароматний, він вважається ідеальною основою найпопулярніших коктейлів. Враховуючи присутність ялівцю, він добре поєднується з червоним м'ясом при тривалому та ароматному приготуванні, наприклад, з тушкованою свининою або дичиною. А якщо це буде бутерброд із оленини з грінками, то ще краще. Як варіант, добре піде скибочка лосося, маринована з кропом і перцем, або качина грудка з лаймом.

Міцні спиртні напої: як поєднувати з їжею, фото-2

Ром

Це, мабуть, найвідоміший міцний алкогольний напій. Широко поширений у Європі, він користується незмінною повагою та любов'ю, можливо, завдяки патоці цукрової тростини або надзвичайної універсальності у склянці та у роті.

Пити ром варто строго у дегустаційній склянці. Найвідоміша комбінація з ромом – різні види шоколаду. А якщо солодка закуска здається несерйозною, то козячий сир чудово відтінить аромат рому. Верх досконалості (хоч і дороге задоволення) може бути досягнутий з фуа-гра.Однак якщо є проблеми з серцем та кишечником, краще переключитися на ром з дієтичною колою та картоплею фрі з лаймом та м'ятою.

Всі згадані вище напої ви можете вигідно купити в інтернет-магазині Vintage, який спеціалізується на алкогольних напоях високої якості. На сайті можна замовити доставку додому у будь-якому куточку України. Вона буде безкоштовною за сумою замовлення від 500 грн. Крім того, тут діє система накопичувальних знижок та часто проводяться акції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...