Сумчанам про пом’якшення карантинних обмежень в сфері культури та туризму: що змінилось?

На Урядовому порталі оприлюднено постанову Кабінету Міністрів України від 2 червня 2021 року № 583 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236»

Так, при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки дозволили:

- проведення масових, зокрема культурних, розважальних, релігійних, заходів (у тому числі в закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 2/3 місць;

- приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 2/3 місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому залі;

- діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;

Заклади, що надають послуги з розміщення (наметові містечка, трейлерні парки, бунгало тощо) зможуть працювати в усіх зонах, окрім червоної. Однак, якщо область потрапляє до помаранчевої чи червоної зони, можливі посилені заходи контролю та додаткові обмеження.

При цьому зазначені обмеження при проведенні масових заходів не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Також дозволили роботу бізнесу з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів) без обмеження часу. У закладах громадського харчування скоротили відстань між столиками до 1,5 (раніше було 2).

За матеріалами mkip.gov.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі