Сумчанин виготовляє захисні маски на 3D-принтері

Мешканець Сум Ігор Мироненко виготовляє захисні маски на 3D-принтері. Він веде кілька гуртків у Палаці дітей та юнацтва, де триває карантин, передає suspilne.

За словами Ігоря, він виготовляє багаторазові маски, в яких потрібно міняти фільтри — ватні диски — кілька разів на день. Під час їх заміни маску треби обробити антисептиком, а якщо її зробити з антисептичного пластика, то обробка взагалі не знадобиться. Уже встиг виготовити кілька варіантів масок. «Є відкритий сайт, на якому можна знайти дуже багато цікавих речей саме під 3D-друк. Десять хвилин мені знадобилося, щоб її (маску — ред.) знайти, п’ять — для того, щоб підготувати для друку на власному 3D-принтері. Потім 2,5-3 години я просто пив чай і чекав, поки принтер її надрукує», — розповів Ігор Мироненко.

За словами Ігоря, близько 15 хвилин йому знадобилося на те, щоб розігріти маску, приклеїти за формою свого обличчя, склеїти в потрібних місцях і місцями відшліфувати наждачкою.

Найбільше викладачу 3D-моделювання подобається маска з біорозкладного пластику на основі кукурудзяного крохмалю. «При 60 градусах він розм’якшується – його можна звичайним феном розігріти – і за формою власного обличчя маску сформувати», — пояснив Ігор.

Він також розказав, що вирішив спробувати надрукувати маски через їх дефіцит. «Взагалі-то я викладач, і, власне, викладаю робототехніку. І я дітей саме навчаю афективним технологіям – як за допомогою комп’ютера робити все з нічого. Це буде демонстрація дітям, що можна зробити, використовуючи сучасні технології, комп’ютер і знання, які вони здобули в нашому гуртку», — вважає викладач.

Собівартість однієї 3D-маски — 120 гривень, це — середня вартість трьох годин 3D-друку. Але ці маски не для продажу, вони — приклад для занять з учнями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
11.71 дуже добре
(7 оцінок)
Високі оцінки користувачів за Повнота інформації
2 людини рекомендують
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі