фото
08:45, 14 березня 2016 р.

Масляний тиждень в СНАУ (ФОТО)

фото

Незрівнянний аромат тільки-но випечених млинців, блискучі дитячі оченята з-під кухарських ковпаків, замурзані у борошні щічки та носики… Гамірно, метушливо, але ж так позитивно й весело! Що ж за дійство відбувалося 11-12 березня 2016 року в лабораторії кафедри технології харчування СНАУ?

Незвичним його назвати не можна, адже у цій лабораторії, обладнаній відповідно до сучасних вимог харчового виробництва, регулярно проходять заняття з приготування студентами тих чи інших страв. Нестандартним був хіба що склад учасників заходу: цього разу ними стали школярі молодших класів Сумської школи №1, №12 та школи с. Червоне. Саме для них у Масляний тиждень Сумським національним аграрним університетом спільно з громадською організацією «Краса та розум Сумщини» («КРоС») був організований та проведений майстер-клас з приготування млинців. Студенти факультету харчових технологій розкрили дітям секрети приготування цієї смачної, але доволі примхливої у виготовленні страви (недарма існує відоме прислів’я про перший млинець).

Юні кухарі, розділені на дві команди, власноруч (під керівництвом студентів ФХТ СНАУ) готували тісто, випікали млинці, ну й, звісно, куштували те, що у них вийшло. А вийшло по-справжньому добре, майже професійно! Млинців приготували так багато, що навіть не всі з’їли під час чаювання, організованого за всіма правилами етикету.

Відповідно до умов конкурсу, дитячі старання оцінювало журі за такими критеріями, як швидкість приготування тіста, швидкість та якість випікання, кількість випечених млинців, зовнішній вигляд готової страви, сервірування тощо.

За словами організаторів, подібні майстер-класи стануть постійними, наприклад, наступний планується з виготовлення пасок до Великодня. Тож слідкуйте за новинами і анонсами на сайті університету, записуйтесь, приходьте та беріть найактивнішу участь: це цікаво та корисно!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#снау
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...