Сумський НАУ вчить школярів готувати піцу (ФОТО)

Піца – це національна італійська страва. Українцям вона теж до вподоби, а тому 4 жовтня Сумський НАУ розпочав серію майстер-класів з приготування цієї простої, але вишуканої страви для учнів 9-11 класів міських шкіл, яка триватиме до 14 жовтня.

Першими участь у заході взяли 13 учнів старших класів школи № 12. Саме для них в лабораторії комбінату громадського харчування на базі Сумського НАУ викладач та студенти факультету харчових технологій підготували всі необхідні інгредієнти для приготування справжньої італійської піци з томатною пастою власного приготування, сиром «Моцарела» та базиліком.

Учнів було розподілено на чотири команди, кожна з яких готувала окрему піцу: грибну, пепероні, з бужениною та з морепродуктами. Цікаво, що на заході деякі дівчата та хлопці навіть відкрили у собі кулінарний талант!

Юні кухарі залишилися дуже задоволеними як процесом приготування, так і отриманим результатом, адже піца вийшла справді дуже й дуже смачною! Крім того, Сумський НАУ проводить кулінарні майстер-класи безкоштовно, учасникам залишається тільки оплатити продукти.

Організатори стверджують, що подібні майстер-класи будуть і надалі проводитися на базі Сумського НАУ, адже це дуже цікаво, повчально та смачно! Тож запрошуємо всіх бажаючих учнів 9-11 класів обрати зручний день та спробувати себе у ролі справжнього піцайоло!