Календар прибирання: миємо кожен день, раз на місяць, щороку

Хтось бореться за ідеальну чистоту, чи не кожен день натираючи до блиску всі поверхні в будинку: адже де брудно, там і інфекція! Хтось, навпаки, відноситься до сяючих раковин і відполірованим ручкам скептично: всіх мікробів не виженеш, а витрачати на прибирання кожну вільну хвилину зовсім не хочеться. Ми пропонуємо вам оптимальний календар прибирання – що, як і наскільки часто потрібно мити, щоб не піддавати ризику здоров'я рідних. Цей розпорядок прибирання щодня допоможе вам спланувати прибирання, розрахувати час і не витрачати зайві сили. Купуйте в магазині Фаворит товари для прибирання оптом!

календар2

ПЛАН ПРИБИРАННЯ ЩОДНЯ

У кожному будинку є проблемні точки, де необхідна прибирання кожен день. Це займе не більше 5 хвилин, але допоможе значно скоротити ризик розповсюдження інфекції.

ОБРОБНА ДОШКА

Самий практичний варіант – пластикова або скляна обробна дошка. Мити її потрібно кожен день – це має стати такою ж звичною процедурою, як чищення зубів вранці. Достатньо промити дошку губкою з милом, а потім як слід обполоснути водою. Після цього його можна обдати окропом. Якщо ви користуєтеся посудомийкою, кладіть у неї обробну дошку кожен раз, коли запускаєте машинку. Крім того, варто користуватися окремою дошкою для сирого м'яса і птиці.

ПОСУД ДЛЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН

Ви навряд чи забудете нагодувати кота або собаку, але ось тарілки після сухого корму миють далеко не всі. Навіть якщо посуд зовні здається абсолютно чистою, на ній можуть розмножуватися бактерії e. coli і паличка стафілокока, які стають причиною отруєнь як у тварини, так і у його господарів. Щодня мийте тарілки домашніх вихованців точно так само, як ви миєте свої.

РАКОВИНА НА КУХНІ

Кухонна раковина – справжній розсадник патогенних бактерій. Кишкова паличка харчується залишками їжі, а вологе середовище створює ідеальні умови для розмноження бактерій, цвілі і грибка. Як підтримувати чистоту? По-перше, ретельно чистіть раковину і видаляйте залишки їжі після кожного миття посуду. По-друге, раз в два-три дні заливайте раковину окропом. Дуже важливо включити в раковину розпорядок прибирання щодня.

КУХОННІ РУШНИКИ

Якщо на кухні ви одним і тим же рушником витираєте руки, посуд та робочі поверхні, то бактерії (наприклад, сальмонела і кишкова паличка e.coli) можуть потрапляти з тканини на тарілки або вимиті овочі та фрукти. Крім того, волога – ідеальне середовище для мікробів, і мокрі рушники притягують різні мікроорганізми. Все це стає причиною отруєнь. Щоб звести ризик до мінімуму, користуйтеся різними рушниками для рук, посуду та робочих поверхонь. Посудне рушник міняйте щодня, оскільки саме на ньому в першу чергу скупчуються шкідливі бактерії.Періть всі кухонні рушники при максимальною дозволеною температурі, а після цього пропрасуйте їх праскою або просушіть в сушці.

Автор
(0 оценок)
Изложение
(0 оценок)
Актуальность
(0 оценок)